Goufone blog

Goufone
blog

Quina potència ideal he de contractar per casa meva?

Quina potència ideal he de contractar per casa meva?

Per entendre’ns, podríem dir que la potència que tens contractada en una instal·lació elèctrica és la capacitat de connectar-hi moltes coses a la vegada. Aquesta potència la pots decidir lliurement (entre 2,3 kW i 15 kW), però -com et deus imaginar-, com més potència triïs més pujarà la teva factura de la llum.

Si et passes de llarg, estaràs pagant de més. I si et quedes curt/a, et cauran els ploms sovint i hauràs d’anar a les fosques a pujar el diferencial (i depenent del moment en el qual t’enganxi aquesta excursió, pot arribar a ser força molesta).

Amb tot això, no hi ha una fórmula científica per calcular la potència ideal que necessites, però et podem donar uns quants consells per acostar-t’hi força.

El més bàsic de tots és el que prové de la saviesa propagada per part dels millors cunyats del nostre país en forma de dita popular: “Si no et salta mai el diferencial és que pagues un preu massa alt”.

La idea d’aquest concepte és que els ploms t’haurien de caure un parell o tres de vegades cada any, aquell dia on t’has llevat amb ganes de canviar el món i has engegat a la vegada el forn, la vitroceràmica, la rentadora i un escalfador elèctric.

Si això ja t’està passant, et recomanem que no toquis la potència que tens contractada (la podràs trobar a la teva factura). Si en canvi el teu diferencial no cau mai, et pots plantejar canviar la teva potència a la baixa.

D’entrada, has de saber que cada canvi de potència et costarà uns 11 €, que cobra la companyia distribuïdora (l’empresa que fa arribar l’electricitat a casa teva, i que està assignada segons la zona on vius).

També has de tenir al cap que aquesta empresa només està obligada a acceptar un canvi de potència cada any, per la qual cosa si calcules malament en pots arribar a pagar les conseqüències durant 12 mesos. A més, tornar a pujar de potència et pot costar aproximadament 45 € per cada kW.

Les potències recomanades segons la superfície del teu pis o casa són:

  • Fins a 60 m2: entre 3 i 4,5 kW
  • Fins a 90 m2: entre 3,5 i 6 kW
  • Fins a 140 m2: entre 4,5 i 7 kW
  • Més de 140 m2: entre 6 i 8 kW

Si tens aire condicionat o calefacció elèctrica, probablement hauràs d’anar a parar a la franja alta d’aquestes forquilles. La resta d’aparells que també consumeixen molt són el rentaplats, el forn, la rentadora, l’assecadora i la vitroceràmica. La probabilitat que en tinguis diversos d’aquests funcionant a la vegada és la que et marcarà la potència final que hauràs de contractar.

Per acabar de fer els teus càlculs, has de saber que l’estalvi anual que pots aconseguir és d’aproximadament 4 € per cada dècima que aconsegueixis reduir la teva potència.

Si tu també vols ser part de la nostra gran família Goufone i gaudir de la màxima velocitat de connexió de fibra òptica i les millors ofertes en telefonia mòbil, TV digital i energia, configura la teva tarifa aquí.

Articles Relacionats