Goufone blog

Goufone
blog

Mare, pare, vull un mòbil! Quina és l’edat adequada per tenir-ne?

Mare, pare, vull un mòbil! Quina és l’edat adequada per tenir-ne?

En aquesta època molts nens i adolescents aprofiten per demanar un mòbil per Nadal. I és quan, com a mare o pare et preguntes si ja és el moment o no perquè el teu fill o filla tingui un mòbil propi. Tens dubtes com ara si “és massa petit?” o “si tots els seus companys de classe en tenen, ell també n’hauria de tenir un?”. Actualment, les noves tecnologies són una eina indispensable i per aquest motiu és important explicar i educar en el seu ús i saber quina és la millor edat per tenir un mòbil propi.

És molt difícil contestar a aquesta última pregunta perquè cada fill o filla és únic i cada cas és diferent i tu com a mare o pare coneixes millor que ningú el teu fill o filla. Però, els experts recomanen que els nens no haurien de tenir accés a aquesta tecnologia abans dels 12 anys i que, com més tard s’hi exposin, millor. També aconsellen que no s’utilitzin les xarxes socials abans dels 15 o 16 anys. D’aquesta manera, s’eviten alguns problemes que es poden derivar d’un ús inadequat i de la sobreexposició dels mòbils en l’àmbit psicològic.

Si creus que ja és el moment perquè el teu fill o filla tingui un mòbil, és important ensenyar-li com s’ha d’utilitzar aquesta tecnologia. Si ho creus necessari, sempre pots començar tenint un mòbil compartit amb ell així, podràs controlar quin ús en fa.

Moltes vegades penses que ja és el moment perquè així estaràs més tranquil o tranquil·la podent-lo localitzar. Si és així, els experts proposen que no és necessari que el telèfon tingui dades contractades, ni que sigui de l’últim model.

L’ús inadequat del mòbil pot afectar el rendiment escolar, per això, és convenient establir una limitació d’horari per evitar que esdevingui una addicció. També és important definir en quins espais es pot utilitzar, així encara en limites més l’ús.

En conclusió, el més important és que com a pare o mare vetllis perquè el teu fill o filla faci un ús adequat del mòbil i no tant en quina edat començarà a tenir un mòbil propi.

Articles Relacionats