Goufone blog

Goufone
blog

Com rebre les noves alertes d’emergència al mòbil

Com rebre les noves alertes d’emergència al mòbil

El dimecres 2 de novembre es durà a terme, per primera vegada a Catalunya, un simulacre d’enviament d’alertes al telèfon mòbil, anomenades ES-Alert.

En aquesta primera ocasió l’acció es durà a terme a la zona de Tarragona, i simularà el pla d’emergències provocat per un accident químic. Aquest pla d’emergències, a banda de fer sonar les alarmes de la zona i instar a la població a confinar-se en espais tancats, també inclou l’enviament d’una notificació a tots els dispositius mòbils que tinguin internet i que estiguin a la zona afectada.

Aquest avís al mòbil consisteix en una notificació emergent a la pantalla acompanyada d’un avís sonor, i que no es desactiva fins que el receptor prem el botó “Acceptar”. Aquesta notificació anirà encapçalada amb la frase “Alerta de Protecció Civil”, i a continuació inclourà un text on es detallarà tot el que s’ha de fer per protegir-se del perill en qüestió.

Aquest simulacre forma part d’un seguit de proves que està duent a terme el Ministeri de l’Interior per a verificar que la tecnologia ES-Alert funciona correctament per poder fer-ne ús en cas d’emergències o catàstrofes reals. A través d’aquest nou canal, les autoritats de Protecció Civil poden fer enviaments de missatges d’alerta de manera massiva a tots els telèfons mòbils situats en una determinada àrea geogràfica que pugui estar afectada per una situació de risc com per exemple, en el cas de Tarragona, un accident industrial.

Com activar el sistema ES-Alert al teu mòbil Per poder rebre aquestes notificacions d’emergència s’han d’activar les notificacions de missatges d'avís per emergències. Els mòbils que ja tenen activada per defecte aquesta configuració són els següents:

  • Android amb versió de software 11 o superior
  • iOs amb versió de software 15.6 o superior

Els Android no permeten desactivar la recepció d’aquestes alertes, a diferència dels iOs, que sí que permeten desactivar-la, tot i que es recomana no fer-ho.

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha publicat un document amb tota la informació necessària per a configurar els avisos d’emergència als diferents dispositius mòbils. Podeu consultar-lo fent clic aquí.

Articles Relacionats