Goufone blog

Goufone
blog

Els efectes de la llum blava al nostre cos

Els efectes de la llum blava al nostre cos

Ets dels que no et separes mai del mòbil, l’ordinador, la tauleta o la televisió? Aquests aparells s’han convertit en indispensables en el teu dia a dia? Has de saber que tots tenen una cosa en comú: tenen una pantalla amb LED que genera llum blava.

La sobreexposició dels ulls a aquest tipus de llum pot acabar sent perjudicial. Per exemple pot causar fatiga i cansament ocular així, com altres efectes secundaris com maldecap i sequedat i irritació dels ulls. A més, fer un ús de les pantalles abans d’anar a dormir pot disminuir la qualitat del son i generar somnolència, ja que, la llum blava dels dispositius suprimeix el nivell de melatonina, l’hormona de la son.

Per tal d’evitar els efectes immediats pots aplicar algunes d’aquestes mesures que recomana la Generalitat:

  • Redueix les hores d’ús d’aquests dispositius.
  • Evita els reflexos i llums directes sobre la pantalla.
  • Fes la regla del 20-20-20: Descansa cada 20 minuts i mira a 20 peus (6 metres) durant 20 segons per reduir la fatiga visual.
  • Intenta parpellejar més sovint per evitar la sequedat als ulls.
  • Utilitza protectors de pantalla per als aparells mòbils específics per protegir la vista.
  • No utilitzis dispositius electrònics abans d’anar a dormir.

Tot i això, cal que sàpigues que la Societat Espanyola d'Oftalmologia, indica que encara no hi ha cap estudi científic conclusiu que demostri que la llum blava de les pantalles LED té efectes nocius sobre la vista.

Articles Relacionats