Goufone blog

Goufone
blog

A Goufone estem tocats per la tramuntana!

A Goufone estem tocats per la tramuntana!

Estem contents d'informar-te que a finals d’aquest any arribarem a l’Empordà, una zona a on hi ha molt poc desplegament de fibra òptica i la majoria de poblacions només tenen cobertura d’ADSL. Goufone serem els primers que proveirem de fibra òptica aquesta zona formada per petits nuclis de població. En total arribarem a més de 25 municipis.

L’arribada de fibra òptica no és només important perquè els habitants d’aquesta comarca aconsegueixin més velocitat i millor connexió d’Internet, sinó que també suposa una gran oportunitat perquè “la gent no hagi de marxar d’aquests pobles, es puguin quedar a treballar i facilitar que en vingui de nova. "És una forma per evitar el despoblament”, explica Joan Gaudes, cofundador de Goufone.

Aquest desplegament es farà en 4 fases i se centrarà principalment al Baix Empordà. Es preveu que de cara a finals del 2020 totes les fases estiguin acabades. De moment, la primera ja està començada i es podria enllestir a finals d’aquest any.

Com funciona un desplegament a Goufone?

Primer de tot, muntem un punt d’agregació o centraleta i a partir d’aquí estenem el cablejat fins a 20 quilòmetres a la rodona. Hi ha diferents tipus de cable, els troncals que són els cables principals i els subtroncals que són les ramificacions que finalment connecten amb les caixes finals per poder donar servei als usuaris d’un poble. Fent-ho d’aquesta manera “se simplifica la infraestructura i només hi ha un punt de fallada”, destaca Gaudes.

Per fer arribar la fibra òptica a l’Empordà es desplegaran més de 180 quilòmetres de cablejat propi de fibra òptica, hi haurà 5 troncals i 2 punts d’agregació, un a Cervià de Ter i un altre a Torroella de Montgrí. Segons Gaudes, el tret característic del desplegament de l’Empordà és que “hi haurà tirades llargues de molta troncal però amb zones molt compactes coincidint amb els nuclis de població i també disseminats a on arribarem a oferir servei”.

Tot i aquestes previsions, mentre duri el desplegament també es podrà decidir portar la fibra òptica a altres pobles veïns per tal de no deixar a ningú sense connexió. De fet, una de les nostres vocacions és fer arribar Internet a tothom, sense excepcions. Amb el desplegament a l’Empordà, a Goufone seguim ampliant la nostra cobertura de fibra òptica a tot el territori.

Articles Relacionats