Goufone blog

Goufone
blog

Com se celebra Sant Jordi a Catalunya i arreu del món

Com se celebra Sant Jordi a Catalunya i arreu del món

Per fi ha arribat Sant Jordi! A Goufone som molt fans d'aquesta preciosa i esperada diada que cada any omple els carrers de flors i literatura.

Però, sabeu perquè celebrem Sant Jordi amb roses i llibres?

El 23 d'abril de l'any 303 va morir el cavaller Jordi, soldat romà que va ser martiritzat per haver-se negat a perseguir cristians, i per això aquest dia és una data tan important en el calendari cristià. A més, a Catalunya Sant Jordi és el patró oficial des de l'any 1456. De la sang del drac que segons la llegenda, va matar Sant Jordi, en va néixer una rosa, i per això encara avui dia els enamorats s'obsequien amb aquesta flor.

Però el 23 d'abril també és la data en la qual van morir William Shakespeare, Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vega i Josep Pla. És, per tant, una data fortament lligada a la cultura literària, motiu pel qual el 23 d'abril és el Dia del Llibre i se celebra a tot el món.

De fet, al Regne Unit el 23 d'abril és conegut com el Dia de Shakespeare, i a França també és un dia ben assenyalat, no és d'estranyar al ser un dels països del món que més llibres publica cada any. A la Xina també celebren amb força el Dia del Llibre, una de les poques festivitats que compartim amb aquest país oriental. I si viatgeu fins a Alemanya, us trobareu que cada 23 d'abril els llibres comparteixen protagonisme amb una de les grans icones del país: avui és el Dia de la Cervesa Alemanya!

Així doncs, anem on anem un 23 d'abril, podem celebrar aquesta diada tan festiva i cultural. I sigui amb roses, llibres o cervesa alemanya, l'important és que gaudiu al màxim de Sant Jordi.

Articles Relacionats